top of page

Zonnepanelen

54518036_1002557406799344_37971122620538
1457391664.jpeg

Nieuwe installates

Wij voeren alle installaties uit met de grootste zorg en gebruiken enkel kwalitatieve materialen

Service en onderhoud

Interventies en onderhoud op installaties, ook indien deze niet door ons zijn geplaatst

Wat zijn nu juist zonnepanelen?

 In een zonnepaneel wordt zonne-energie omgezet in elektriciteit. Zonnepanelen worden ook wel PV-panelen genoemd, naar het Engelse “Photo Voltaic”.  Het zijn namelijk de foto-voltaïsche cellen in het paneel, die de zonne-energie opvangen.

Zonnecellen bestaan uit twee lagen waartussen, onder invloed van het zonlicht,  elektrische stroom ontstaat.

De zonne-energie die op deze manier wordt opgevangen is een vorm van duurzame of “groene” energie.

Investeren in zonnepanelen is zinvol. Niet alleen voor het milieu, maar doordat de prijs voor elektriciteit ieder jaar weer rond de 6% stijgt, ook vanuit economisch oogpunt zijn zonnepanelen een slimme investering.

Het gaat daarbij niet alleen over de kwaliteit en het rendement van de zonnepanelen die je op het oog hebt, maar ook om de situatie van je woning, zoals de aard en oriëntatie van je daken. Samen met de hellingshoek van de panelen, is de oriëntatie van groot belang voor het te behalen rendement.

Een complete zonnepanelen of PV-installatie bestaat behalve uit de panelen uit omvormers en bedrading. De opgewekte stroom wordt aan het elektriciteitsnet geleverd, wordt opgeslagen of direct gebruikt. Dit al naar gelang de specifieke omstandigheden zoals stroomgebruik en locatie van de woning.

De voordelen van zonnepanelen opgesomd voor u: 
 • Groene stroom: vindt u het belangrijk om duurzaam te leven? Met zonnepanelen wekt u zelf groene stroom op. Dit doe je ook nog eens volledig duurzaam.

 • Financieel voordeel: zonnepanelen leveren u financieel voordeel op, want u bespaart jaarlijks honderden euro’s op uw energierekening.

 • Inzicht in uw stroomverbruik: via slimme applicaties kan u zelf controleren wat uw panelen opleveren.

 • Uw zonnepanelen zorgen ook voor waardevermeerdering van uw woning, stel dat u uw woning wil verkopen dan hebben zonnepanelen altijd een meerwaarde. 

 • Hebt u een elektrische auto? Ideaal, uw zonnepanelen kunnen ook uw auto opladen, wij plaatsen ook laadpalen voor uw wagen. 

 • Lange levensduur: uw zonnepanelen gaan ruim 25 jaar mee.

 • Weinig onderhoud nodig, wel doet u er goed aan om uw panelen 1x per jaar te laten nakijken en reinigen. 

 • Verlaging CO2-uitstoot: U stoot met uw zonnepanelen gemiddeld 10 tot 30 keer minder CO2 uit in uw huishouden. 

 • Belastingvoordeel: Zonnepanelen zijn fiscaal aftrekbaar.

Wat kunnen wij voor u betekenen? 

Nieuwe installaties

Wilt u graag besparen op uw energierekening? Dan zijn zonnepanelen een zeer rendabele investering. Voor zowel particulieren als bedrijven zijn hier zeer interessante voordelen aan verbonden! Wil u graag mee helpen aan een groene toekomst? Dat kan met uw eigen woning zo ecologisch mogelijk te maken. 

Wij helpen u graag met de oneindige keuze in verschillende materialen en opties van deze slimme investering. 

Wij bekijken de situatie samen met u om het beste rendement te halen uit uw woning, ons doel is om u te laten besparen. 

Service en onderhoud

Door de jaren heen zijn heel wat zonne-installaties geplaatst waarbij heel wat installaties helaas wat minder correct zijn afgewerkt dan zou moeten. Uw wagen, uw fiets, uw verwarmingsketel, … nagenoeg alles heeft onderhoud nodig. Waarom zou u uw PV-installatie (zonnepanelen) of uw zonneboiler (zonnecollectoren) aan zijn lot overlaten. Tenslotte ligt een deel van uw spaargeld op uw dak. Bij ons kan u terecht met al uw vragen, bemerkingen, afwerkingen, herstellingen, uitbreidingen, vervanging, …

Regelmatige controle van uw installatie = zeer belangrijk

Uit ervaring, weten we dat een goed onderhouden installatie 10 tot 15 % meer kan opbrengen. Reken zelf maar uit: een installatie van 5 kWp van ongeveer 4 jaar oud zal tot 3000 kWh meer opbrengen dan een slecht onderhouden installatie. Beschikt u of uw bedrijf over een grote installatie en vindt u de opvolging ervan ingewikkeld, tijdrovend? Wel, dan kunt u hiervoor ook bij ons terecht om uw installatie maximaal draaiende te houden.

Zonne-installateur failliet of gestopt?

Tijdens de jaren ’09 – ’11 zijn talloze installaties geplaatst omwille van het aantrekkelijke verloningspakket via de Groene Stroom Certificaten (GSC). Quasi iedere elektricien en dakwerker installeerde zonnepanelen, vaak echter zonder de nodige vakkennis.  Helaas hebben veel installateurs door de moeilijke periode van ’12-’13 de boeken mogen sluiten. Met als gevolg dat eigenaars vaak niet weten waar naar toe wanneer er iets scheelt aan hun installatie. Ook voor deze installaties, onderhoud, vragen en herstellingen kunt u bij ons terecht.

Je zonnepanelen reinigen, onderhouden en herstellen?

Ook voor het reinigen, onderhouden en herstellen van zonnepanelen kan je steeds bij ons terecht. Dat geldt zeker ook voor installaties die niet door ons geplaatst zijn.

 • Controle van de panelen op Watt piekwaarde

 • Controle van de configuratie

 • Controle van de omvormer 

 • Onderhoud aan de omvormer 

 • Vervangen van defecte omvormers

 • Zonnepanelen reinigen: Schone zonnepanelen vangen tot 10 % meer zonlicht en produceren dus meer groene stroom. Kruipt u liever niet zelf op uw dak? Dan staan wij klaar om uw zonnepanelen te reinigen. Met onze gespecialiseerde materialen reinigen we u uw zonnepanelen snel en efficiënt.

 • Herstellen van defecte installaties door o.a. stormschade, marterschade (helaas een steeds vaker voorkomend probleem), vochtschade, …

 • Plaatsen van optimizers in geval van schaduweffecten 

 • Vervangen van beschadigde panelen 

 • Uitbreiden en/of optimaliseren van installaties

 • Herstellen van RISO fouten

Overtuigd? Neem gerust contact met ons op.

bottom of page